Dirigent

Michiel van Vliet (1982) is onze dirigent.

Foto: michielvanvliet.nl

Hij is niet zomaar een dirigent, maar een professioneel dirigent. Zo eentje die zo streng kan kijken. 🙂
Maar zo streng als hij lijkt, zo leuk is hij voor de groep. Michiel kan je als geen ander meenemen in de wereld van het orkest.

​Hij leert je hoe je niet alleen met je instrument muziek maakt, maar met je stem, je voeten, en alle energie die in je zit. Met humor en passie leert hij jou deel uit maken van het orkest. Zo ervaar jij hoe gaaf het is om niet in je eentje maar met zijn allen de mooiste muziek te spelen.

Op het conservatorium in Rotterdam studeerde hij klassiek slagwerk en directie.

Zijn veelzijdigheid op het gebied van muzikale niveau’s, muziekstijlen en muziekinstrumenten is spraakmakend.

Zo dirigeert hij bijvoorbeeld groepen muzikanten van kinderen tot doorgewinterde professionals. Momenteel heeft hij de muzikale leiding bij drie symfonieorkesten, een strijkorkest, een blaasorkest, twee beroepsensembles en twee jeugd/kinderorkesten. Voor zijn ontwikkeling na het conservatorium heeft hij meer dan 20 internationale masterclasses gevolgd.

In 2011 heeft hij in Hongarije een internationale dirigentencompetitie gewonnen met in de finale Symfonie Nr. 6 Pathetique van P.I. Tchaikovsky. In het voorjaar 2015 heeft hij in Londen hoge ogen gegooid bij een internationale competitie voor dirigenten door de orkestprijs te winnen met in de finale Symfonie Nr. 5 van L. van Beethoven. En als klap op de vuurpijl heeft hij zich in 2015 met Le Sacre du Printemps van I. Stavinsky weten te plaatsen voor de finale rondes van voor het grootste internationale dirigentenconcours ter wereld: Concours international de jeunes chefs d’orchestre Besancon, waar hij zich in de top 10 heeft gedirigeerd. Voor dit alles heeft hij ook talentbeurzen mogen ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Fonds Podiumkunst en het Kersjes Fonds.

Orkest van Utrecht

Via Michel hebben we dus een link met het Orkest van Utrecht. Dat is het volwassenenorkest. Ook met hen spelen we af en toe samen. Wil je meer weten over het orkest van Utrecht? Neem gerust een kijkje: www.orkestvanutrecht.nl

Jeugdorkest Leidsche Rijn op CampusFestival 2019
foto Johan G Hahn